DIY maak je eigen kralen ketting

Wat is nu leuker dan een kralen ketting? Een zelf gemaakte kralen ketting! Ja je hoort het goed! Je kunt vanaf nu de leukste kettingen zelf maken. In dit blog leg ik je uit hoe je dat kunt doen.

Allereerst bestel je jouw favoriete kleur of kleurenmix. Daarnaast kun je aanvullend nog kiezen voor gouden, zilveren kralen en parels.

Als je jouw pakketje hebt ontvangen zitten hier de volgende benodigdheden in:

Kralen in de kleur naar keuze
1 sluiting
2 ringen
3 knijpkralen
een verleng ketting
een stuk draad

Wat je zelf nog hebt, of moet kopen zijn een platbektang en een kniptang. Deze kun je vaak bij de bouwmarkt, de action of online kopen.

Stap 1:
Rijg 1 knijpkraal en de sluiting aan het draad. Maak een klein lusje en rijg deze terug door de knijpkraal. Knijp de knijpkraal dicht met de platbektang.

Stap 2:
Rijg alle kralen in de volgorde die jij leuk vind aan het draad.

Stap 3:
Als de ketting de goede lengte heeft (dit check ik altijd even door te doen alsof ik de ketting aan doe) kun je hem sluiten.

Stap 4:
Als laatste sluit je de ketting door een knijpkraal aan het draad te rijgen. Vervolgens rijg je het ringetje met daaraan het verleng kettinkje ook aan het draad. Nu maak je weer een lusje zoals je bij de eerste stap ook hebt gedaan. Het einde rijg je weer terug door de knijpkraal en door de overige kralen (mocht dit te lang zijn kun je een stukje van het draad afknippen). Als het lusje klein genoeg is knijp je de knijpkraal goed dicht.

Tadaaa.. daar is je zelf gemaakte ketting.
Terug naar blog